Przepis
- 1 kg mięsa (moja wersja jest z wieprzowego ale może byc też np. wołowe) - 0,5 kg wątróbki
- włoszczyzna (ja dodałam 4 marchewki, 1 średni seler, 1 dużą pietruszkę)
- 0,5 kg pieczarek
- cebula
- 1/2 łyczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, majeranek 1/2 łyżeczki, ziele angielskie -7 kulek,
imbir 1/3 łyżeczki
- kilka suszonych grzybków
Wszystkie powyższe składniki gotujemy do miękkości a następnie mielimy. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę namoczona w wywarze (niekoniecznie).Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i wyłożyć do formy (najlepiej podłużnej)
piec ok. 1 godz w temp. 180 C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz